Meny

Forsiden

Hva
- er Netikette?
- betyr Start->kjør:

Hvordan
- Poste i et forum
- Installere WindowsXP
  - Etter installasjonen
- Vedlikeholde maskin
- Foreta Backup
- Frigjøre diskplass XP
- Ta tilbake slettede
  filer

- Bruke PC Inspector
  FileRecovery

- Starte i Sikkermodus
- Ta en systemfilsjekk
- Unngå spam?
- Teste din brannmur
- Overvåke nettverks-
  trafikk

- Teste din
  Internetthastighet

- Sette opp et
  hjemmenettverk

- Installere Ubuntu
  uten cd-rom

- Kjøre usikre
  programmer sikkert
  i Sandboxie


Problemer
- Harddiskstørrelse
- Spionprogrammer
  - MS AntiSpyware
  - Ewido onlineskann
- Virus o.l -
  - AntiVirus skannere
  - å bruke housecall
  - å bruke BitDefender

Hvilke
- gratisalternativer til
  programmer er det?


Linker til viktige
- programmer
  - sikkerhet
  - annet
- nettsteder

Kontaktskjema

Å følge netikette!

Det er enkelte mennesker som nekter å følge netiketten. Dersom du mener netikette er en flott ting, vil du IKKE ha noe interesse av å lese resten av dette.

Retningslinjene er for gjeldende forum er uklare.
Det var trist. Du kan jo spørre i forumet, og vi skal prøve å forklare dem bedre.

Jeg kan ikke følge retningslinjene.
Dersom det er teknisk umulig for deg å følge de angitte retningslinjer, kan du normalt regne med en viss overbærenhet fra de andre brukerne. Du slipper dog neppe uten en kommentar i ny og ne, alt etter hva du har problemer med. Har du f.eks dysleksi, så kan man lese over en ekstra gang, ihvertfall om du skal poste et spørsmål.

Jeg vil ikke følge Dine/Deres retningslinjer.
Ingen av retningslinjene er tatt ut av løse luften. Ingen av moderatorene har funnet opp noen regler eller retningslinjer. De er alle tatt fra diverse nyhetsgrupper på nett, diverse RFC'er og fra www.usenet.dk's forklaringer over disse. De retningslinjer som er framlagt, er med andre ord noe som er standard for bl.a usenet (nyhetsgrupper) og forum generelt.
Det eneste som er gjort her er å skrive dem på norsk, samt forklare utdypende der det er nødvendig.

Jeg har en god grunn til å ikke følge retningslinjene.
En ikke-teknisk grunn? Noen gode argumenter mot de eksisterende retningslinjene? Det høres spennende ut! Sett deg inn i hvorfor de nåværende retningslinjene er som de er, og start deretter en egen tråd i f.eks forumet, eller kontakt oss på kontaktskjemaet.

Ikke sett retningslinjene til side uten debatt! Ingenting blir endret av dette, utover det at mange kommer til å bli irritert pga oppførselen din.

Retningslinjene er ikke en del av reglene for forumet!
Nei, de er ikke det, men som det ble forklart på forrige side så risikerer du å bli upopulær dersom du lar være å bry deg om for mange viktige retningslinjer.
Husk at netiketten ikke er til for å gjøre det vanskelig for deg, men for å gjøre forumet behagelig for så mange brukere som mulig.

Jeg bryr meg ikke. Jeg gjør hva jeg vil!
Det var en asosial innstilling. Er du likeglad med at du sjenerer mange andre brukere? Hvis det er for å gjøre opprør mot et eller annet, kan du ikke gjøre det mer kreativt? Eventuelt ved å forsøke å endre de eksisterende reglene?

Dersom du nekter å følge de etablerte spilleregler for nettbruk, nekter å gå i dialog om en endring av disse retningslinjene og i det hele tatt nekter å begrunne dine handlinger i den retning, kan du ikke forvente mye sympati fra dine medbrukere i forumet, og på nett forøvrig.