Meny

Forsiden

Hva
- er Netikette?
- betyr Start->kjør:

Hvordan
- Poste i et forum
- Installere WindowsXP
  - Etter installasjonen
- Vedlikeholde maskin
- Foreta Backup
- Frigjøre diskplass XP
- Ta tilbake slettede
  filer

- Bruke PC Inspector
  FileRecovery

- Starte i Sikkermodus
- Ta en systemfilsjekk
- Unngå spam?
- Teste din brannmur
- Overvåke nettverks-
  trafikk

- Teste din
  Internetthastighet

- Sette opp et
  hjemmenettverk

- Installere Ubuntu
  uten cd-rom

- Kjøre usikre
  programmer sikkert
  i Sandboxie


Problemer
- Harddiskstørrelse
- Spionprogrammer
  - MS AntiSpyware
  - Ewido onlineskann
- Virus o.l -
  - AntiVirus skannere
  - å bruke housecall
  - å bruke BitDefender

Hvilke
- gratisalternativer til
  programmer er det?


Linker til viktige
- programmer
  - sikkerhet
  - annet
- nettsteder

Kontaktskjema

PC Inspector FileRecovery

Dette er en veiledning for hvordan du bruker PC Inspector FileRecovery

Last først ned og lagre filen fra nettstedet. Dersom du skal gjenopprette filer fra c:\ anbefales det at du laster ned programmet på en annen maskin, da du risikerer å skrive over filer du skal gjenopprette ved at filen først blir lagret til mappen med midlertidige internettfiler. Dersom det er filer på c:\ du skal gjenopprette er det egentlig anbefalt å installere programmet på en annen maskin, for så å sette harddisken med din c-partisjon i den maskinen for å foreta gjenopprettingen. Tar du sjansen kan du likevel installere programmet, helst da til en annen partisjon enn den du skal gjenopprette fra.

Dersom du skal gjenopprette filer fra en annen partisjon enn c:\ kan du altså lagre filen til skrivebordet. Start installasjonen ved å trykke på filen (dobbelklikke for de som må det). Velg English som installasjonsspråk, medmindre du er stødigere i en av de andre språkene som tilbys. Du må skrive inn navn og firma, men de fleste bruker dette som privatperson så du kan skrive inn "none" som firma.

Etter at installasjonen er ferdig kan du starte programmet ved å trykke på snarveien på skrivebordet eller fra Start - Programmer - PC Inspector File Recovery - PC Inspector File Recovery.

Du vil da få opp følgende skjermbilde hvor jeg har valgt engelsk framfor dansk eller svensk. Trykk på den grønne haken for å akseptere.

Det neste bildet som kommer opp er en veiledning for hva du skal gjøre for å gjenopprette filer.

Denne guiden vil ta for seg punkt 1 som er gjenopprett slettede filer. Det den sier da er at vi først må velge hvilken stasjon, deretter velg filen vi skal gjenopprette fra mappen "Deleted" og til slutt lagre filen. Trykk det røde krysset for å lukke vinduet, eller trykk det grønne spørsmålstegnet dersom det er mer du lurer på her. Dersom du skal berge flere filer fra samme stasjon vil jeg anbefale i punktet om å lagre til en annen stasjon enn den du gjenoppretter fra.

På neste skjermbilde skal du trykke på forstørrelsesglasset for å velge hvilken stasjon. Se bildet:

 

Når skanningen etter disker er ferdig vil du få opp en oversikt over hvilke partisjoner som ble funnet.

Her vil det være lettest å velge basert på stasjonsbokstaver istedet for basert på tilkoblingene for disker. Merk disken hvor filene du ønsker å gjenopprette lå. Trykk deretter på den grønne haken (v) igjen.

Programmet vil nå lete igjennom disken etter filer den kan gjenopprette. Når dette er ferdig vil du få opp en liste over filer som kan gjenopprettes, og statusen til disse (som viser sannsynligheten for at du skal klare å gjenopprette).

Gå inn i mappen "Deleted" og bla deg fram til filene du ønsker å gjenopprette. Du kan merke flere filer ved å holde inn Ctrl samtidig som du bruker musen til å merke filer.

Høyreklikk så over en av de merkede filene, og du vil få opp en meny med valget "Save to...". Trykk med venstre museknapp på "Save to..." og du vil få opp spørsmål om hvor du vil lagre. Se bilde:

Som du ser anbefaler også programmet deg å lagre til en annen partisjon enn der hvor dataen ligger. Velg en partisjon eller mappe og trykk på den grønne haken. Dersom filen kan gjenopprettes vil den bli lagret der du valgte det, kan den ikke gjenopprettes vil du få en feilmelding.

 

Lykke til!