Meny

Forsiden

Hva
- er Netikette?
- betyr Start->kjør:

Hvordan
- Poste i et forum
- Installere WindowsXP
  - Etter installasjonen
- Vedlikeholde maskin
- Foreta Backup
- Frigjøre diskplass XP
- Ta tilbake slettede
  filer

- Bruke PC Inspector
  FileRecovery

- Starte i Sikkermodus
- Ta en systemfilsjekk
- Unngå spam?
- Teste din brannmur
- Overvåke nettverks-
  trafikk

- Teste din
  Internetthastighet

- Sette opp et
  hjemmenettverk

- Installere Ubuntu
  uten cd-rom

- Kjøre usikre
  programmer sikkert
  i Sandboxie


Problemer
- Harddiskstørrelse
- Spionprogrammer
  - MS AntiSpyware
  - Ewido onlineskann
- Virus o.l -
  - AntiVirus skannere
  - å bruke housecall
  - å bruke BitDefender

Hvilke
- gratisalternativer til
  programmer er det?


Linker til viktige
- programmer
  - sikkerhet
  - annet
- nettsteder

Kontaktskjema

Viktige lenker

Denne siden inneholder lenker til viktige sider som man bør være kjent med for å ha en bedre og tryggere opplevelse på nett.

Senter for Informasjonssikring (SIS)
Har ansvar for å koordinere aktiviteter knyttet til IKT-sikkerhet i Norge. Har oversikt over nye sårbarheter i programvare, virus/ormer/trojanere som er en trussel samt månedtlige rapporter med oppsummeringer over viktige hendelser siste måned.

 

www.nettvett.no
Nyopprettet side fra Post- og Teletilsynet for privatbrukere og små- og mellomstore bedrifter. Opprettet for å informere og hjelpe angående sikker bruk av Internett. Litt vel mye "reklame" da alle produkter som blir anbefalte er de store leverandørenes produkter av sikkerhetsprogramvare. Man kommer like langt på vei ved å bruke noen av de jeg anbefaler. Jeg vil likevel anbefale alle å gjøre seg kjent med nettvett.no da man får bakgrunnsinnformasjon om hvorfor det er viktig å ha slike produkter. I tillegg er det råd og tips til foreldre der.

 

www.supportweb.dk
Har du dataproblemer som du ikke finner svar på her inne, så bør du også ta en titt hos disse flotte danskene. Nettstedet er på dansk, men utifra informasjon på nettsiden så vil de komme med en norsk og svensk versjon også.

 

Microsoft sin "Baseline Security Analyzer" er et program som du laster ned og som gir deg informasjon om hvor sikker maskinen din, samt at den kommer med forslag for å forbedre sikkerheten. Fungerer på Windows 2000, Windows 2003 og Windows XP.

En kar på University of Illinois har en stor samling av artikler og lenker til hvordan man skal beskytte seg på nettet. Den heter Eric Howes' Privacy & Security Page.

www.tweakguides.com
Tweakguides har en tweakguide for Windows XP som også er overførbar til bl.a Windows 2000. Mye av det som står i denne guiden er av samme karakter som en del av det du finner på sidene mine. Andre ting har jeg oversatt fra denne guiden og lagt til for å utdype en del ting her i OSSen. For de som ikke er redd for å lese engelske veiledninger kan denne anbefales på det sterkeste.