Meny

Forsiden

Hva
- er Netikette?
- betyr Start->kjør:

Hvordan
- Poste i et forum
- Installere WindowsXP
  - Etter installasjonen
- Vedlikeholde maskin
- Foreta Backup
- Frigjøre diskplass XP
- Ta tilbake slettede
  filer

- Bruke PC Inspector
  FileRecovery

- Starte i Sikkermodus
- Ta en systemfilsjekk
- Unngå spam?
- Teste din brannmur
- Overvåke nettverks-
  trafikk

- Teste din
  Internetthastighet

- Sette opp et
  hjemmenettverk

- Installere Ubuntu
  uten cd-rom

- Kjøre usikre
  programmer sikkert
  i Sandboxie


Problemer
- Harddiskstørrelse
- Spionprogrammer
  - MS AntiSpyware
  - Ewido onlineskann
- Virus o.l -
  - AntiVirus skannere
  - å bruke housecall
  - å bruke BitDefender

Hvilke
- gratisalternativer til
  programmer er det?


Linker til viktige
- programmer
  - sikkerhet
  - annet
- nettsteder

Kontaktskjema

Ofte Stilte Spørsmål - Anbefalte programmer

 

De fleste som er på nett trenger diverse programmer for å rydde opp i alt søpla som havner på maskinen. Her vil du finne lenker til programmer som alle bør ha, og som alle bør bruke regelmessig.

Verktøy for fjerning av søppelfiler

CrapCleaner

Crap-Cleaner er et program som i første omgang er lagd for å rydde opp i midlertidige filer på maskinen din. Men programmet har også mulighet for å rydde i registeret på maskinen, og fjerne rester etter gamle programmer. Husk alltid å ta backup ved endringer i registeret!
Desverre har Crap-Cleaner fått en "Bundle" nå, slik at du under installasjonen må fjerne hake for at du IKKE vil installere "Yahoo Toolbar".

 

 

Verktøy for diagnostering av maskinvare

Everest

Lavalys.com har i mange år tilbudt Everest til diagnostering av maskinvaren. Med dette verktøyet kan du få en oversikt over hvilke komponenter du har i maskinen, samt avlese bl.a. temperatur på CPU (dersom hovedkortet støtter dette), harddisker og grafikk-kort. Lavalys vedtok den 5. desember 2005 å slutte med å tilby en gratisversjon av Everest. En del nettsteder har hatt gratisversjonen av programmet til nedlastning, og som muligens fortsatt tilbyr dette. Majorgeeks.com er en av disse pr idag.

Sisoft SANDRA

Sisoft har i mange år tilbudt Sisoft Sandra som diagnosteringsverktøy for pc'er. Som Everest finnes Sandra i flere forskjellige versjoner, hvor kun "Lite"-versjonen kun kan lastes ned fritt. Sandra står for System ANalyser, Diagnostic and Reporting Assistant. En spesialversjon fra Guru3D kan lastes ned her.

SIW

SIW - System Information for Windows er et ubeskrevet blad i diagnosteringsverden, og vil nok i mine øyne overta mer og mer etter at Everest sluttet med gratisversjonen sin. SIW er en fil som du laster ned og kjører. Ingen installasjon nødvendig. Legg det på en USB-pinne og du kan diagnostere hvilken som helst maskin som kjører Microsoft Windows 98/Me/NT4/2000/XP/Server 2003/Vista.

Det ultimate verktøyet for systemansvarlige og andre som har behov for andre typer tester enn hva man får med programmene over er "The Ultimate Boot CD". Dette er en CD (ISO-fil) som du laster ned og brenner ut. Maskinen bootes deretter med CD-en og du velger verktøy utifra hva du skal teste. Her finner du alt fra cputester, minnetester, harddisktester, partisjonsverktøy samt mye mer. Har du denne CD-en trenger du ikke å lete etter gamle ødelagte disketter for å boote maskinen... Ihvertfall ikke sålenge den har en CD-ROMspiller.