Meny

Forsiden

Hva
- er Netikette?
- betyr Start->kjør:

Hvordan
- Poste i et forum
- Installere WindowsXP
  - Etter installasjonen
- Vedlikeholde maskin
- Foreta Backup
- Frigjøre diskplass XP
- Ta tilbake slettede
  filer

- Bruke PC Inspector
  FileRecovery

- Starte i Sikkermodus
- Ta en systemfilsjekk
- Unngå spam?
- Teste din brannmur
- Overvåke nettverks-
  trafikk

- Teste din
  Internetthastighet

- Sette opp et
  hjemmenettverk

- Installere Ubuntu
  uten cd-rom

- Kjøre usikre
  programmer sikkert
  i Sandboxie


Problemer
- Harddiskstørrelse
- Spionprogrammer
  - MS AntiSpyware
  - Ewido onlineskann
- Virus o.l -
  - AntiVirus skannere
  - å bruke housecall
  - å bruke BitDefender

Hvilke
- gratisalternativer til
  programmer er det?


Linker til viktige
- programmer
  - sikkerhet
  - annet
- nettsteder

Kontaktskjema

Spionprogrammer

Spionprogrammer og reklame

Spyware og Adware

Har maskina begynt å bli tregere? Lever den sitt eget liv og kommer med pop-ups selv om du ikke sitter på nett? Da kan du ha fått innstallert noe som mange andre også plages med. Det du bør gjøre er å laste ned minst ett av programmene som er listet opp under Verktøy for fjerning av spionprogramvare, helst MS Antispyware da den er mest effektiv. Etter at programmet er innstallert og gjerne oppdatert, starter du maskinen i sikkermodus. Følger deretter framgangsmåten som er beskrevet for MS Antispyware (guide med bilder).

Hva de forskjellige Antispywareprogrammene fjerner av uønskede ting varierer fra program til program. Man bør derfor ikke slå seg til ro med at man er sikker bare fordi man har ett program installert. Man kan også fra tid til annen foreta et søk med et onlinebasert antispywareprogram. En av de bedre jeg har prøvd er Ewido sin onlineskanner. Denne krever at man bruker Internet Explorer og har ActiveX aktivert, noe de fleste som har fått spyware på maskinen har... Dersom man ikke bruker IE så vil man få en lenke til et verktøy man kan bruke istedet. Dette verktøyet fungerer på samme måte som skanneren i nettleseren.

Enkelte ting vil Antispywareprogrammer ikke fjerne, dette er fordi det er programmer man har valgt å legge inn selv, bevisst eller ubevisst. Du bør derfor ta en titt i Kontrollpanelet, Legg til/fjern programmer, for å ta en opprydning. Andre ganger får man spyware da dette leveres sammen med programmer som f.eks Kazaa og Bearshare.